Reiki informatie

 

Wat is reiki?

Het Japanse woord reiki betekent kracht van de zon, het staat voor universele levensenergie. Het is de energie die permanent om ons heen is en waaruit we bestaan. Met het Usui Reiki Systeem van natuurlijk genezen krijg je de mogelijkheid om door middel van handoplegging deze energie te gebruiken voor heling van jezelf en anderen.

Wat doet reiki?

Wanneer de universele levensenergie vrij door je heen stroomt, dan geeft dat een gevoel van welzijn, balans en levensvreugde. Dat is een prettige staat van zijn. We hebben allemaal wel ergens een verstoring in ons energiesysteem. Zo’n verstoring belemmert je in je dagelijks leven op de één of andere manier. Deze belemmeringen liggen op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en zijn zeer divers. Voorbeelden hiervan zijn ziekte, slecht slapen, stress, burn-out, angsten, somberheid, gedachtepatronen die je maar niet kunt doorbreken, relaties die niet lekker lopen, maar ook een vaag gevoel van onbalans of onbehagen.

De kracht van reiki zorgt ervoor dat verstoringen in het energiesysteem worden opgelost. Daardoor kan de universele levensenergie weer vrijer gaan stromen. De ene keer gaat dit verrassend snel, de andere keer zet het een gestaag proces van groei in gang. Het brengt je steeds dichter bij jezelf en je natuurlijke, krachtige staat van zijn. Reiki stimuleert je zelfgenezend vermogen en doet altijd wat op dat moment nodig is.

De methode: Usui Shiki Ryoho

Usui Shiki Ryoho is de Japanse naam voor het Usui Reiki-systeem of het Usui systeem van Natuurlijk genezen. Het is de oerstroming van reiki. De traditioneel opgeleide Masters geven reiki door in de vorm zoals deze door Mikao Usui is ontdekt en van Master op Master is overgedragen. Van iedere Master is de energetische en spirituele afstamming terug te voeren tot Mikao Usui. Het systeem kent twee graden en een Mastergraad. Het onderwijs kent een vaste vorm met verschillende elementen. De mondelinge overdracht, energie-uitwisseling en de inwijdingen zijn daar een onderdeel van. Op de site van The Reiki Alliance kun je nog meer reiki informatie vinden en alles lezen over het Usui Reiki-systeem.

Traditionele helingsmethode die past bij een moderne, gezonde leefstijl

Reiki is ontdekt aan het eind van de 19e eeuw. Reiki is uitgegroeid tot een helingsmethode die door vele beoefenaars over de hele wereld toegepast wordt. Mensen voelen zich aangetrokken tot de eenvoud, natuurlijkheid en de kracht van de methode. De methode wordt beoefend door jong en oud en staat los van religie.

Reiki past prima bij een gezonde en bewuste leefstijl. Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor preventie van ziekte (fysiek en psychisch) en kwaliteit van leven bij ziekte. Mensen realiseren zich dat ze hier zelf een actieve rol in kunnen spelen. Reiki is een prachtig, simpel en doeltreffend gereedschap om in balans te komen en te blijven, juist in onze huidige, soms hectische maatschappij. Reiki is overal en altijd toepasbaar en veilig naast elke vorm van reguliere zorg. Om reiki toe te passen heb je genoeg aan je eigen handen maar voor de moderne beoefenaar zijn er ook reiki apps.

Kijk verder op de site voor meer reiki informatie

Wanneer je graag verder wilt lezen over reiki dan is er op deze site uitgebreide informatie beschikbaar over de geschiedenis van reiki, reikibehandeling, reiki 1 cursus, reiki 2 cursus, en de Reiki Master opleiding.

 

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Behandeling

Behandeling boeken

Cursussen

Cursusaanbod