Nieuws

 

Re-thinking Healthcare - Reiki in de Gezondheidszorg

 

Re-thinking Healthcare

Op 8 en 9 juni 2018 organiseerde het Bert Hellinger Instituut het seminar Re-thinking Healthcare in Amsterdam. Liesbeth van den Brink (Reikibeoefenaar en opsteller) en Karin Tjaberings (Reikimaster) waren mede op verzoek vanuit de internationale reikigemeenschap aanwezig bij dit seminar. Aan het seminar deden 250 mensen die op hele verschillende manieren betrokken waren bij de gezondheidszorg mee. Er werd veel zichtbaar die dag. Karin heeft in co-creatie met Liesbeth een verslag gemaakt wat je hier kunt lezen. Het verslag heeft een algemeen deel en maakt een vertaalslag naar Reiki in de gezondheidszorg. Het seminar was internationaal en het verslag is dan ook in het Engels. Voel je vrij om het verslag te downloaden en te verspreiden en te delen waar je wilt.

> Lees hier het volledige verslag  –  Read the report on Re-thinking Healthcare

Voor het verslag was veel belangstelling en het is op vele plaatsen gedeeld. Er was behoefte om met Reikibeoefenaars te werken aan de vragen uit het verslag specifiek voor de Reikigemeenschap. De behandelaarsgroep van Reikicentrum Zijn nodigde Liesbeth en Karin uit om een workshop te faciliteren waarin daar de ruimte voor zou zijn. Dat was op 15 november 2018. Met een groep van 19 mensen zijn we de plek van Reiki in de Gezondheidszorg gaan verkennen. Vanuit de individuele relatie die een ieder heeft met Gezondheidszorg en daarna naar wat er in het grotere geheel te zien was. Een enorm rijke dag die veel inzicht heeft gebracht. Van deze dag hebben we met de deelnemers een verslag gemaakt, een co-creatie. Je kunt het hieronder lezen, downloaden en naar eigen behoefte verder delen:

> Lees hier het verslag van de workshop “De plek van Reiki in de Gezondheidszorg 15-11-2018”

En we gaan verder! De workshop was zo waardevol dat we het concept graag willen delen. Binnenkort dan ook een vertaling van wat we gedaan hebben in het Engels met de uitnodiging aan Reikibeoefenaars over de hele wereld om hiermee hun eigen workshop te organiseren. Op die manier kunnen we ons gezamenlijke bewustzijn ten aanzien van Reiki in de gezondheidszorg vergroten.

De dag van 15 november was een mooie start en heeft weer vragen opgeroepen om verder te gaan verkennen en onderzoeken. Dat gaan we doen op donderdag 18 april wederom in Reikicentrum Zijn in Den Haag. Deze keer is de titel van de workshop: Het Potentieel van Reiki in de Gezondheidszorg. De workshop is voor Reikibeoefenaars van alle niveaus en je hoeft niet meegedaan te hebben aan de workshop van 15 november. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. De uitnodiging voor deze dag met de volledige informatie vind je hieronder:

> Re-thinking Healthcare – Het Potentieel van Reiki in de Gezondheidszorg  

Aanbod voor medewerkers van het UMCG

 

 

Reiki Groningen: reiki behandeling en reiki cursus, mooie locatie in Groningen

Voor medewerkers van het UMCG is er een doorlopend aanbod voor leden van de personeelsvereniging: De Shin-Do Cursus is €175 in plaats van €195 (op het aanmeldformulier kun je aankruisen dat je lid bent)

Voor Reikibehandelingen geldt een korting van €10

Beide op vertoon van lidmaatschapspas.

Daarnaast hebben medewerkers van het UMCG de mogelijkheid om hun persoonlijk budget in te zetten voor cursussen en soms mag dat ook voor een behandeltraject. Velen hebben dit al gedaan. Informeer bij je leidinggevende naar de mogelijkheden.

 

Artikel over Shin-Do in PSC Magazine

Artikel over Shin-Do

Eind vorig jaar mocht ik opnieuw een artikel schrijven voor PSC Magazine, deze keer over Shin-Do. Omdat PSC een magazine is voor hulpverleners beschrijft het artikel hoeveel juist deze mensen aan de training kunnen hebben in hun dagelijks werk. Zowel individueel als voor de organisatie. Shin-Do is dan ook een erg geschikte en leuke training voor organisaties en bedrijven en kan op locatie en op maat gegeven worden.

Lees hier het volledige artikel >

Meer informatie over Shin-Do voor organisaties of bedrijven?

Klik hier en lees verder >

 

 

Artikel over Reiki in PSC Magazine

 

 

Voorkant decembernummer PSC Magazine

Voor het decembernummer van PSC magazine mocht Karin Tjaberings een artikel schrijven over reiki. PSC Magazine is een landelijk tijdschrift voor professionals in de psychosociale gezondheidszorg die aangesloten zijn bij de de beroepsorganisatie Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), Rosegarden en TP-net. Een mooie kans waarmee reiki bij een breed publiek onder de aandacht is gebracht.

“Reiki, voor lichaam en geest. Juist in onze huidige, soms hectische maatschappij voelen veel mensen zich aangetrokken tot de eenvoud, de natuurlijkheid en de zachte liefdevolle kracht van reiki.”

Lees hier het volledige artikel >

 

 

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Aangesloten bij

Reiki Alliance

Karin Tjaberings - master Reiki Alliance

Cursussen

Cursusaanbod

Behandeling

Behandeling boeken