• Eén hele dag 10.30-17.00
 • + Middag of avond van 14.00 -17.00 of 19.00 – 22.00
 • € 500 inclusief certificaat
 • Cursuslocatie: Emmastraat 15-A312 (oude RKZ) of bij meer deelnemers aan de Noorderhaven, Groningen
 • Groep van maximaal 4 personen
 • Individueel afspreken mogelijk

 

Data 2022:

 • Ben jij er aan toe om je beoefening van reiki te verdiepen en de Reiki 2 cursus te komen doen? Neem dan contact op dan spreken we een datum af. Data kunnen individueel afgesproken worden, daarna komt die datum op de website en nieuwsbrief en kunnen anderen eventueel aansluiten.

 Reiki 2

 

Reiki tweede graad (Okuden)

Deze cursus is een vervolg op de Reiki 1 en is een cursus van één hele dag plus een vervolgdagdeel. Je krijgt symbolen aangereikt waarmee je reiki op afstand kunt sturen naar andere mensen. Met de symbolen kun je daarnaast gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert reiki sturen naar zaken die jou belemmeren om je gezond, in balans en gelukkig te voelen. Reiki 2 is een vriendelijke en tegelijk indringende weg naar innerlijke wijsheid en inzicht. Je contact met de reikistroom wordt intenser en daarmee je beoefening krachtiger. In het Japans heet Reiki 2 Okuden; dat betekent het dieper weten, je innerlijke tempel. In deze cursus leer je om door middel van reiki een dieper contact tot stand te brengen met jezelf.

Inhoud van de cursus

In de cursus krijg je drie symbolen met de bijbehorende mantra’s aangereikt. De symbolen zijn sterke energetische sleutels. Je hebt de mondelinge overdracht van een Reiki Master en de initiatie in de tweede graad nodig om ermee te kunnen werken. Tijdens de cursus leer je hoe je de symbolen gebruikt voor behandeling van jezelf en anderen en ga je hiermee oefenen.

Reiki sturen op afstand betekent dat je andere mensen kunt behandelen zonder ze aan te raken. Zo kun je bijvoorbeeld familie of vrienden reiki op afstand sturen als ze daar open voor staan. Reiki sturen op afstand betekent ook behandelen los van de beperking van tijd. Je kunt reiki sturen naar situaties uit het verleden en naar situaties in de toekomst. Daarmee verdwijnt de grip die het verleden mogelijk nog heeft op je leven, op wie je bent, hoe je denkt en hoe je reageert op situaties. Het helpt je om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en situaties te creëren die goed voor je zijn.

Je leert ook reiki te sturen naar alles wat je als belemmering ervaart in je dagelijks leven. Belemmeringen liggen op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Voorbeelden zijn ziekte, slecht slapen, stress, burn-out, angsten, gedachte- en gedragspatronen die je maar niet kunt doorbreken, relaties die niet lekker lopen maar ook een vaag gevoel van onbalans of onbehagen. Meestal zijn we ons niet bewust van de werkelijke, dieperliggende oorzaken (blokkades). Door er reiki heen te sturen verkrijg je inzicht en kunnen blokkades oplossen. Tijdens de vervolgmiddag gaan we hier dieper op in.

Onderdelen van de cursus

Cursusdag:

 • Het leren van drie symbolen met de bijbehorende mantra’s
 • Het sturen van reiki op afstand naar andere mensen
 • Het sturen van reiki naar situaties uit het verleden, het heden en in de toekomst
 • Het sturen van reiki naar belemmeringen (blokkades)
 • Eén initiatie (inwijding)
 • Ruimte voor vragen

Vervolgdagdeel:

 • Nagaan of je de symbolen en mantra’s nog goed weet
 • Delen van ervaringen en stellen van vragen
 • Verdere uitleg over blokkades en de werking van reiki
 • Opsporen van persoonlijke blokkades

Een vervolgdagdeel is direct de volgende dag ingepland of staat één tot twee weken na een reiki 2 cursus ingepland. Wanneer je Reiki 2 bij het Tjaberings Centrum gedaan hebt dan ben je vervolgens altijd kosteloos welkom om vaker een vervolgdagdeel bij te wonen. Op die manier heb je altijd gelegenheid om de symbolen te checken en je reikibeoefening te verdiepen.

Voor wie?

Je kunt doorgaan voor de tweede graad als het een aantal maanden geleden is (tenminste drie) dat je Reiki 1 afgerond hebt en in ieder geval hebt toegepast op jezelf. Reiki heeft deze periode nodig om zijn werk te doen. Je voelt zelf het beste aan of je door wilt gaan met Reiki 2 en wanneer je daaraan toe bent. De cursus is korter maar de energie-uitwisseling is aanzienlijk hoger. Dat vraagt om een bewuste keuze, namelijk om reiki in te zetten voor je persoonlijke ontwikkeling en hier integer mee om te gaan in de behandeling van anderen. Met Reiki 2 kies je voor een diepere verbinding met het Usui systeem.

Heb je Reiki 1 niet bij het Tjaberings Centrum gedaan, neem dan van tevoren even contact op om te kijken of deze cursus aansluit op de Reiki 1 cursus die jij gevolgd hebt. Data voor de Reiki 2 Cursus staan ingepland maar het is altijd mogelijk om individueel een afspraak te maken. Neem daarover gerust contact op.

Kwaliteit van de cursus

De Reiki Master (Karin Tjaberings) is opgeleid en ingewijd volgens het traditionele Usui systeem van natuurlijk genezen(Usui Shiki Ryoho). Karin is actief in de nationale en internationale reiki gemeenschap. Je volgt met deze Reiki 2 cursus een kwalitatief goede cursus.

Reiki 2 en dan?

Net als met Reiki 1 geldt hier ook; hoe meer je reiki toepast, hoe meer het voor je doet. Door het toe te passen creëer je ruimte voor meer vrede, liefde en plezier in je eigen leven en dat van anderen. Je bent welkom om het laatste dagdeel van de cursus te herhalen wanneer je daar behoefte aan hebt, dat is gratis voor wie Reiki 2 bij het Tjaberings Centrum gedaan heeft. In de Reikigemeenschap zijn er verschillende manieren om je reikibeoefening te verdiepen samen met anderen. In de nieuwsbrief van het Tjaberings Centrum kun je hier regelmatig over lezen.

De wens kan ontstaan om reiki nog meer deel van je leven te maken. Voor wie zich thuis voelt in reiki en wie deze weg van persoonlijke en spirituele groei verder wil volgen en ook wil leren om reiki over te dragen aan anderen, is er de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Reiki Master.

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Behandeling

Behandeling boeken

Cursussen

Cursusaanbod