• Eén hele dag 10.30-17.00
 • + Middag of avond van 14.00 -17.00 of 19.00 – 22.00
 • € 500 inclusief certificaat
 • Cursuslocatie: Emmastraat 15-A312 (oude RKZ) of bij meer deelnemers aan de Noorderhaven, Groningen
 • Groep van maximaal 6 personen
 • Komen de data in de agenda je niet uit? Individueel afspreken is mogelijk, ook doordeweeks.

 

Data 2019:

 • 24 en 25 augustus
 • 26 en 27 oktober
 • 7 en 8 december

 Reiki 2

 

Reiki tweede graad (Okuden)

Deze cursus is een vervolg op de Reiki 1 en is een cursus van één hele dag plus een vervolgdagdeel. Je krijgt symbolen aangereikt waarmee je reiki op afstand kunt sturen naar andere mensen. Met de symbolen kun je daarnaast gericht werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert reiki sturen naar zaken die jou belemmeren om je gezond, in balans en gelukkig te voelen. Reiki 2 is een vriendelijke en tegelijk indringende weg naar innerlijke wijsheid en inzicht. Je contact met de reikistroom wordt intenser en daarmee je beoefening krachtiger. In het Japans heet Reiki 2 Okuden; dat betekent het dieper weten, je innerlijke tempel. In deze cursus leer je om door middel van reiki een dieper contact tot stand te brengen met jezelf.

Inhoud van de cursus

In de cursus krijg je drie symbolen met de bijbehorende mantra’s aangereikt. De symbolen zijn sterke energetische sleutels. Je hebt de mondelinge overdracht van een Reiki Master en de initiatie in de tweede graad nodig om ermee te kunnen werken. Tijdens de cursus leer je hoe je de symbolen gebruikt voor behandeling van jezelf en anderen en ga je hiermee oefenen.

Reiki sturen op afstand betekent dat je andere mensen kunt behandelen zonder ze aan te raken. Zo kun je bijvoorbeeld familie of vrienden reiki op afstand sturen als ze daar open voor staan. Reiki sturen op afstand betekent ook behandelen los van de beperking van tijd. Je kunt reiki sturen naar situaties uit het verleden en naar situaties in de toekomst. Daarmee verdwijnt de grip die het verleden mogelijk nog heeft op je leven, op wie je bent, hoe je denkt en hoe je reageert op situaties. Het helpt je om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en situaties te creëren die goed voor je zijn.

Je leert ook reiki te sturen naar alles wat je als belemmering ervaart in je dagelijks leven. Belemmeringen liggen op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Voorbeelden zijn ziekte, slecht slapen, stress, burn-out, angsten, gedachte- en gedragspatronen die je maar niet kunt doorbreken, relaties die niet lekker lopen maar ook een vaag gevoel van onbalans of onbehagen. Meestal zijn we ons niet bewust van de werkelijke, dieperliggende oorzaken (blokkades). Door er reiki heen te sturen verkrijg je inzicht en kunnen blokkades oplossen. Tijdens de vervolgmiddag gaan we hier dieper op in.

Onderdelen van de cursus

Cursusdag:

 • Het leren van drie symbolen met de bijbehorende mantra’s
 • Het sturen van reiki op afstand naar andere mensen
 • Het sturen van reiki naar situaties uit het verleden, het heden en in de toekomst
 • Het sturen van reiki naar belemmeringen (blokkades)
 • Eén initiatie (inwijding)
 • Ruimte voor vragen

Vervolgdagdeel:

 • Nagaan of je de symbolen en mantra’s nog goed weet
 • Delen van ervaringen en stellen van vragen
 • Verdere uitleg over blokkades en de werking van reiki
 • Opsporen van persoonlijke blokkades

Een vervolgdagdeel is direct de volgende dag ingepland of staat één tot twee weken na een reiki 2 cursus ingepland. Wanneer je Reiki 2 bij het Tjaberings Centrum gedaan hebt dan ben je vervolgens altijd kosteloos welkom om vaker een vervolgdagdeel bij te wonen. Op die manier heb je altijd gelegenheid om de symbolen te checken en je reikibeoefening te verdiepen.

Voor wie?

Je kunt doorgaan voor de tweede graad als het een aantal maanden geleden is (tenminste drie) dat je Reiki 1 afgerond hebt en in ieder geval hebt toegepast op jezelf. Reiki heeft deze periode nodig om zijn werk te doen. Je voelt zelf het beste aan of je door wilt gaan met Reiki 2 en wanneer je daaraan toe bent. De cursus is korter maar de energie-uitwisseling is aanzienlijk hoger. Dat vraagt om een bewuste keuze, namelijk om reiki in te zetten voor je persoonlijke ontwikkeling en hier integer mee om te gaan in de behandeling van anderen. Met Reiki 2 kies je voor een diepere verbinding met het Usui systeem.

Heb je Reiki 1 niet bij het Tjaberings Centrum gedaan, neem dan van tevoren even contact op om te kijken of deze cursus aansluit op de Reiki 1 cursus die jij gevolgd hebt. Data voor de Reiki 2 Cursus staan ingepland maar het is altijd mogelijk om individueel een afspraak te maken. Neem daarover gerust contact op.

Kwaliteit van de cursus

De Reiki Master is opgeleid en ingewijd volgens het traditionele Usui systeem van natuurlijk genezen(Usui Shiki Ryoho). De Reiki Master is aangesloten bij de Reiki Alliance en geeft les volgens de vorm en normen van deze stichting. Dit garandeert dat je met deze Reiki 2 cursus een kwalitatief goede cursus volgt.

Reiki 2 en dan?

Net als met Reiki 1 geldt hier ook; hoe meer je reiki toepast, hoe meer het voor je doet. Door het toe te passen creëer je ruimte voor meer vrede, liefde en plezier in je eigen leven en dat van anderen. Je kiest zelf wanneer je het vervolgdagdeel wilt doen, dat kan snel na de cursus Reiki 2 maar je kunt er ook een paar maanden mee wachten.

De wens kan ontstaan om reiki nog meer deel van je leven te maken. Misschien wil je verdere verdieping in je reikibeoefening of heb je de wens om professioneel reikibehandelaar te worden. Je kunt dan de opleiding volgen tot Reiki Practitioner. Voor wie zich thuis voelt in reiki en deze weg van persoonlijke en spirituele groei nog verder wil volgen, is er de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Reiki Master.

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Aangesloten bij

Reiki Alliance

Karin Tjaberings - master Reiki Alliance

Cursussen

Cursusaanbod

Behandeling

Behandeling boeken