Reiki Master

 

Reiki Master (Shinpiden)

Wanneer je ingewijd bent in Reiki 1 en 2 en de beoefening een plek heeft gevonden in je leven dan kan de behoefte ontstaan om de master in jezelf te ontdekken. Het is een beweging die op gang komt en een verlangen dat steeds sterker wordt. Wanneer je besluit te luisteren naar deze innerlijke stem dan kan dat een keuze voor de opleiding tot Reiki Master betekenen. Je kiest daarmee voor reiki als pad in je leven. Dat vraagt om vertrouwen, toewijding en moed.

Het pad naar reikimasterschap is een bewuste keuze voor diepe spirituele groei.  Deze stap stelt je in staat je eigen masterschap te creëren, de inwijdingen te verrichten en anderen in contact te brengen met de traditie van reiki. De Japanse term voor spiritueel leraar is Shinpiden, ook wel mystery teacher. Het geeft aan wat je doet als Reiki Master: het onderwijzen en doorgeven van het mysterie van heling en inwijding. Wanneer je Reiki Master bent, kun je zelfstandig cursussen Reiki 1 & 2 geven en mag je mensen inwijden.

Inhoud van de opeiding

Een Reiki Master opleiding duurt tenminste een jaar en soms meerdere jaren. De tijdsduur is afhankelijk van waar je staat in je leven en wat je tegen komt tijdens de opleiding. In deze periode integreer je reiki steeds meer in je leven. Je verdiept je in de reiki principes en wat die betekenen voor jouw leven. Je gebruikt reiki om te werken aan je eigen blokkades, bereidheid om dit proces van innerlijke groei aan te gaan is dus een voorwaarde. Je leert hoe je reiki krachtig kunt overdragen aan cursisten. Daarvoor krijg je vaardigheden aangereikt in sessies en/of opleidingsdagen. Ieder persoon is uniek en aan je opleidingstraject geven we dan ook samen vorm. Karin draagt er zorg voor dat je aangeboden krijgt wat nodig is om Reiki Master te worden. De timing, de volgorde en de precieze inhoud ontstaan mede uit jouw inbreng en vragen. Jouw opleidingstraject is individueel, wel kunnen er meerdere masters in opleiding zijn waardoor er een gezamenlijk deel is. Aspecten die deel uit maken van de opleiding:

 • Het uitwisselen van reiki
 • Verdieping van je kennis over reiki en de werking ervan
 • Integratie van de reiki principes in je leven
 • Verdieping van je kennis en begrip over de Usui Shiki Ryoho
 • Aandacht en verantwoordelijkheid voor je eigen persoonlijke en spirituele groei
 • Inzicht verkrijgen in je eigen gedrag ten opzichte van anderen
 • Meerdere stages bij de Reiki 1 en 2 cursussen
 • Leren lesgeven, overdragen
 • Aandacht voor begeleiding van cursisten en processen in een groep
 • Jezelf neerzetten als Reiki Master (dit houdt ook praktische kennis in over praktijkvoering, administratieve zaken etc.)
 • De (internationale)reikigemeenschap; organisaties en verdiepingsmogelijkheden
 • Leren om anderen in te wijden in Reiki 1 en 2
 • De Masterinwijding

Het reikimasterschap is nooit een eindpunt: het is het begin van een andere fase in je leven waarin je je masterschap gaat uitdragen. Je proces van persoonlijke en spirituele groei gaat door en je blijft daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen.

Kwaliteit van de opleiding

De opleiding wordt door diverse Reiki Masters aangeboden op heel verschillende niveaus. Reikimasterschap is een unieke en kostbare gift aan jezelf en het is het dan ook zeker waard een goede Reiki Master te zoeken die een degelijke opleiding verzorgt. Zoek iemand bij wie jij je goed voelt en van wie je werkelijk iets kunt leren. Een Reiki Master werkt op het niveau dat hij zelf bereikt heeft en dat is wat hij aan jou kan overdragen. Met je keuze voor een Reiki Master bepaal je dus zelf op welk niveau je opgeleid wilt worden. Wil je opgeleid worden in de traditie van Usui Shiki Ryoho, dan kost een opleiding altijd €10.000.

Karin Tjaberings is sinds haar inwijding als Reiki Master in 2015 door Sunny Nederlof actief in zowel het geven van behandelingen als cursussen. Zij is lid van de Reiki Alliance. Karin heeft deelgenomen aan de Usui I en II met Phyllis Furumoto en Paul Mitchell. Rick Bockner(Takata Master) is haar mentor. Karin is betrokken en actief in de (internationale) gemeenschap. Maar bovenal ziet zij zichzelf als student: wat mag ik leren op dit pad in mijn leven?  Je bent welkom om dit pad een stuk samen te lopen tijdens je opleiding tot Reiki Master. Na de opleiding ben je Reiki Master en ben je daarin zelfstandig. Karin blijft wel beschikbaar voor vragen en als mentor.

Praktisch

Het is gebruikelijk dat een Reiki Master zelf ongeveer vijf jaar actief is in het opleiden van reikistudenten. De opleiding start daarom voor het eerst in januari 2020. Mocht je hiervoor interesse hebben of wil je verkennen of het reikimasterschap iets voor je zou kunnen zijn dan ben je welkom voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Volg je ergens anders je Masteropleiding volgens het systeem van Usui Shiki Ryoho en je zou een keer stage willen lopen dan ben je van harte welkom. Ben je op een andere manier opgeleid en wil je het Masterschap in de traditie van Usui Shiki Ryoho verkennen dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Behandeling

Behandeling boeken

Cursussen

Cursusaanbod