Reiki Master

 

Reiki Master (Shinpiden)

De derde graad die je bij reiki kunt behalen is de mastergraad. Bij sommige mensen ontstaat de behoefte om de master in zichzelf te ontdekken. Het is een beweging die op gang komt en een verlangen dat steeds sterker wordt. Wanneer je besluit te luisteren naar deze innerlijke stem dan kan dat een keuze voor de opleiding tot Reiki Master betekenen. Je kiest daarmee voor reiki als pad in je leven. Dat vraagt om vertrouwen, toewijding en moed.

Het pad naar reikimasterschap is een bewuste keuze voor diepe spirituele groei.  Deze stap stelt je in staat je eigen masterschap te creëren, de inwijdingen te verrichten  en anderen in contact te brengen met de traditie van reiki. De Japanse term voor spiritueel leraar is Shinpiden, ook wel mystery teacher. Het geeft aan wat je doet als Reiki Master: het onderwijzen en doorgeven van het mysterie van heling en inwijding. Wanneer je Reiki Master bent, kun je zelfstandig cursussen Reiki 1 & 2 geven en mag je mensen inwijden.

Inhoud van de opeiding

Een Reiki Master opleiding duurt tenminste een jaar en soms meerdere jaren. De tijdsduur is afhankelijk van waar je staat in je leven en wat je tegen komt tijdens de opleiding. In deze periode integreer je reiki steeds meer in je leven. Je gebruikt reiki om te werken aan je eigen blokkades, bereidheid om dit proces van innerlijke groei aan te gaan is dus een voorwaarde. Je leert hoe je reiki krachtig kunt overdragen aan cursisten. Daarvoor krijg je vaardigheden aangereikt in sessies en/of opleidingsdagen. Iedere Reiki Master organiseert de opleiding op zijn eigen manier,  maar de volgende aspecten zouden zeker deel uit moeten maken van een goede opleiding:

  • Verdieping van je kennis over reiki en de werking ervan
  • Verdieping van je kennis en begrip over de Usui methode
  • Aandacht voor je eigen persoonlijke en spirituele groei
  • Inzicht verkrijgen in je eigen gedrag ten opzichte van anderen
  • Meerdere stages bij de Reiki 1 en 2 cursussen
  • Leren lesgeven, overdragen
  • Aandacht voor begeleiding van cursisten en processen in een groep
  • Jezelf neerzetten als Reiki Master (dit houdt ook praktische kennis in over praktijkvoering, administratieve zaken etc.)
  • Leren om anderen in te wijden in Reiki 1 en 2
  • De Masterinwijding

Het reikimasterschap is nooit een eindpunt: het is het begin van een andere fase in je leven waarin je je masterschap gaat uitdragen. Je proces van persoonlijke en spirituele groei gaat door en je blijft daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen.

Kwaliteit van de cursus

De opleiding wordt door diverse Reiki Masters aangeboden op heel verschillende niveaus. Reikimasterschap is een unieke en kostbare gift aan jezelf en het is het dan ook zeker waard een goede Reiki Master te zoeken die een degelijke opleiding verzorgt. Zoek iemand bij wie jij je goed voelt en van wie je werkelijk iets kunt leren. Een Reiki Master werkt op het niveau dat hij zelf bereikt heeft en dat is wat hij aan jou kan overdragen. Met je keuze voor een Reiki Master bepaal je dus zelf op welk niveau je opgeleid wilt worden. Wil je opgeleid worden in de traditie van Usui Shiki Ryoho, kies dan voor een Reiki Master die aangesloten is bij Reiki Alliance of bij Reiki Ryoho  Een opleiding kost dan altijd €10.000.

Praktisch

Het is gebruikelijk dat een Reikimaster zelf ongeveer vijf jaar actief is in het opleiden van reikistudenten. Daarom wordt de opleiding tot Reiki Master op dit moment nog niet gegeven. Karin Tjaberings, Master van de Reiki Alliance, is van plan deze opleiding vanaf begin 2020 aan te bieden in Groningen. Mocht je hiervoor interesse hebben dan ben je welkom voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Volg je ergens anders je Masteropleiding volgens het systeem van Usui Shiki Ryoho en je zou een keer stage willen lopen dan ben je van harte welkom.

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Aangesloten bij

Reiki Alliance

Karin Tjaberings - master Reiki Alliance

Cursussen

Cursusaanbod

Behandeling

Behandeling boeken