Leer alles over de principes van Ki

  • Twee dagen 10.30-17.00 of vier avonden van 19.30-22.00
  • € 195 inclusief certificaat
  • Groepen van 2-12 personen
  • Prettige cursuslocatie in het centrum van Groningen
  • Ook in company als bedrijfstraining (offertes op aanvraag)
  • In verband met Corona kosteloos annuleren indien nodig

Data 2021 weekendcursus:

De Shin-Do cursus wordt in 2021 niet meer gegeven en komt in 2022 terug in een andere vorm

 

 

 Shin-Do ®

 

Een krachtige cursus

Shin-Do is een praktische, speelse en tegelijk zeer krachtige cursus. Shin-Do laat je ervaren hoe je innerlijke kracht (Ki) bij jezelf en anderen herkent. Je leert wat je kunt doen om deze kracht op te wekken, te behouden en bewust te gebruiken. De cursus bestaat uit een combinatie van (fysieke) oefeningen en theorie, waarbij er steeds een verband gelegd wordt naar situaties uit het dagelijks leven. De vier eenvoudige principes van Ki zijn direct na de cursus toepasbaar. Shin-Do staat voor de zachte weg. Je leert hoe je zonder strijd, vol energie en krachtig in het leven kunt staan. De cursus wordt gegeven op twee hele dagen in een weekend of verspreid over vier avonden op een doordeweekse dag.

Inhoud

De Japanse term voor de levensenergie, je innerlijke kracht, is Ki. Echte kracht komt van binnen uit en ieder mens heeft het in zich om krachtig te zijn. Helaas hebben veel mensen deze kracht niet ontwikkeld en maken er dus geen gebruik van in hun leven. Tijdens de cursus worden een aantal natuurwetten besproken waarmee je Ki kunt laten stromen. Deze wetten zijn simpele principes die makkelijk toepasbaar zijn. In de deels fysieke oefeningen krijg je uitgebreid de gelegenheid om te ervaren hoe dit werkt.

Iedereen heeft een energieveld om zich heen en bewust of onbewust reageren mensen daarop. Je hebt hier elke dag mee te maken: in je relatie, in je gezin, op je werk en in je sociale leven. Het speelt een rol in iedere interactie met anderen. Je voelt dit bijvoorbeeld wanneer je bij iemand bent die je leeg lijkt te zuigen of bij iemand van wie je juist vrolijk en energiek  wordt. In de cursus leer je om te begrijpen wat er op deze momenten gebeurt en welke invloed je daar zelf op hebt. Je leert hoe je kunt voorkomen dat je energie weggeeft aan mensen en situaties, en hoe je je innerlijke kracht en daarmee je energieniveau kunt behouden.

Je energieveld heeft, net als je lichaam, zorg en onderhoud nodig. Als je Ki laat stromen wordt je energieveld gezonder. Je voelt je dan krachtig en in balans waardoor je veel makkelijker keuzes maakt die goed voor je zijn. Je creëert hiermee ruimte voor een gevoel van flow en welbevinden dat niet afhankelijk is van andere mensen of toevallige omstandigheden.

Voor wie?

Iedereen heeft de beschikking over innerlijke kracht en kan leren om die toe te passen. De cursus is dan ook geschikt voor een breed publiek en voor alle leeftijden. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Voor studenten: Shin-Do is een praktisch hulpmiddel in de hectiek van studeren, je sociale leven en het steeds meer ontdekken van wie je bent en wat je wilt. Het geeft je een goede basis waarmee je krachtig in je leven staat en van waaruit je keuzes voor je toekomst kunt maken die voor jou goed zijn.
 • Op het werk: Je leert om op een natuurlijke manier krachtig en evenwichtig in je werk te staan. Jouw kwaliteiten en je creativiteit krijgen hierdoor ruimte om zich te ontwikkelen. Wanneer je de principes van Ki toepast, dan verloopt je communicatie met collega’s en cliënten met meer gemak.
 • Voor hooggevoelige mensen: je leert technieken waarmee je altijd de keuze hebt om bij je eigen kracht te blijven (jezelf in Ki te zetten). Hiermee houd je jouw eigen energieveld gezond en ruim waardoor je geen energie meer hoeft weg te geven aan situaties en personen.
 • Voor iedereen die een Reikicursus heeft gedaan is Shin-Do een aanrader en een mooie aanvulling. Door reiki krijg je de beschikking over veel meer energie dan waaraan je gewend was. Het is nuttig om dan te weten hoe je praktisch gebruik kunt maken van deze energie.
Shin-Do als bedrijfstraining

De Shin-Do cursus is ook zeer geschikt als in company training voor bedrijven en organisaties. Shin-Do kan dan op maat als compacte één of tweedaagse training gegeven worden. Shin-Do is geschikt is voor alle niveaus binnen een organisatie. De training kan op diverse manieren ingezet worden: bijvoorbeeld als teambuildingsactiviteit, voor een teamdag of als scholingsactiviteit. Daarnaast is deze bedrijfstraining ook zeer geschikt als onderdeel van een re-integratietraject en voor medewerkers die hun persoonlijke vaardigheden willen versterken.

Kwaliteit van de cursus

De Shin-Do cursus wordt gegeven door Karin Tjaberings. Zij is erkend Shin-Do leraar en opgenomen in het register van Shin-Do leraren. Shin-Do is een beschermd merk en mag alleen gebruikt worden door leraren/trainers die de opleiding gevolgd hebben en opgenomen zijn in het register. Dit garandeert dat je met deze Shin-Do cursus een kwalitatief goede cursus volgt.

Shin-Do oefenen

Wanneer je Shin-Do geleerd hebt dan kun je dat volop toepassen in je leven. Maar het is fijn om af en toe weer samen te oefenen en de ruimte te hebben om je vragen te stellen. Ongeveer twee keer per jaar is er daarom een oefenmiddag. Deze middag is toegankelijk  voor iedereen die de Shin-Do cursus bij het Tjaberings Centrum of bij een andere erkende Shin-Do leraar gevolgd heeft.

 

Nieuwsbrief

Ik schrijf me in

Behandeling

Behandeling boeken

Cursussen

Cursusaanbod